Corona


Aktiviteter Covid19 På denne side finder du en liste over lokale og landsdækkende tilbud, som kan være med til at støtte dig, eller en du er nær, i en svær hverdag.

Måske har du brug for en god snak, hjælp til indkøb eller bare at have en tryghed i at vide, at der er hjælp at hente, hvis du får brug for det. Hvis du kender til tilbud, som ikke er på listen, så skriv direkte til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.k, så sørger vi for at det kommer på.


DIGITALE VENNER

Gigtforeningen har etableret et nyt tilbud om en samtaletjeneste for mennesker med gigt.
 
Tilbuddet hedder Digitale Venner, og giver mennesker med gigt mulighed for at tale med en anden, der kender til det at leve med en gigtsygdom. Man kan vælge at være frivillig, og være den der tager den første kontakt, eller blive gigtven, og være den der bliver ringet op.
 
Målgruppen er alle fra 18 år og op.
 
Læs mere om tilbuddet her: www.gigtforeningen.dk/digi-ven
 

 

VIL DU MED UD AT GÅ👣

Vi arrangerer gåhold for at bryde med social isolation.
Har du lyst til at gå med eller kender du en, der har?  Så kontakt os endelig!
Vores første hold er startet og der er plads til endnu flere.
 
Kontakt os på:
Tlf.: 61 51 54 05
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 

Kan være et billede af tekst, der siger "HVORDAN HAR DU DET?"
HVORDAN HAR DU DET?
En undersøgelse af trivsel, sundhed og sygdom blandt voksne i Danmark.
 
Undersøgelsen er en del af en landsdækkende undersøgelse, og resultaterne herfra vil blive brugt i den løbende indsats for at forbedre folkesundheden i kommuner, i regionen og i hele landet.
 
Undersøgelsen gennemføres i perioden 5. februar til 12. maj 2021. I denne periode udsendes spørgeskemaer til over 100.000 tilfældigt udvalgte borgere på 16 år eller derover i Region Hovedstaden.
 
Hold øje med din e-boks.
 Fortæl om din hverdag i Coronatiden og bidrag til Danmarks historie

Grundet Covid-19 har vi alle haft en meget anderledes hverdag i snart et år.

Vores arbejdsliv og hverdag har taget en alvorlig drejning, og for mange er hverdagen mere eller mindre vendt på hovedet. Hvis du har lyst til at bidrage med dine tanker og de ændringer, der har været i dit liv det seneste år, hører vi meget gerne fra dig.

Vi vil samle alle input i en slags dagbog, som vi vil dele med alle Herlevborgere.

Vi vil meget gerne høre fra dig, som:

  • er/har været isoleret, enten fordi du er særligt udsat eller i karantæne.
  • er frivillig eller repræsenterer en forening.
  • er Herlevborger og vil dele det liv, du havde inden Coronakrisen, og hvordan det evt. har ændret sig. Har fundet ud af, om du arbejder med det rigtige eller om der er ting, du vil ændre efter Corona. Altså, om du har tænkt at lægge dit liv om.

Din dagbog skal indsendes til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller du kan ringe og fortælle din historie på 61515405. Du er også velkommen til at indtale din dagbog og til at vedlægge billeder og evt. en video. 

Inden du går i gang skal du læse uddybende materiale og inspiration her nedenfor

 

Corona Hjælpenetværk, Røde Kors

I Røde Kors’ Corona Hjælpenetværk kan alle, der er syge, i karantæne eller særligt udsat for smitte, få praktisk hjælp til fx indkøb, afhentning af pakker, hundeluftning mv.

Udfyld formularen på deres hjemmeside eller ring på 35299660 alle dage ml. kl. 9-19.

SnakSammen.dk - En ny digital besøgstjeneste

SnakSammen.dk - En ny digital besøgstjeneste

Boblberg har sammen med Røde Kors og en række partnere etableret en digital besøgstjeneste til de mange, der er isolerede og karantæneramte.

Et stort antal frivillige samtalevenner sidder klar på www.SnakSammen.dk, hvor man kan have en samtale om hvad som helst. Dette kan både indeholde det gode grin, men også ens bekymringer. Dem der gerne vil have et digitalt ”besøg”, kan via www.SnakSammen.dk booke en gratis snak med en frivillig samtaleven.

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev

Har du brug for en snak i telefonen eller via SKYPE?
Føler du dig alene og mangler du nogle at snakke med i disse Coronatider?

Det er en udfordring for de fleste at skulle lave sine rutiner og vaner helt om, og måske sidder du helt isoleret i dit hjem.

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev tilbyder derfor nu telefon eller SKYPE samtaler for personer, som mangler en at snakke med. Samtalerne besvares af en medarbejder eller en af vores søde frivillige.

Du kan booke en samtale på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 61515405 eller 53257865. Så kontakter vi dig.

Angiv om du ønsker en telefonisk eller SKYPE samtale. Vi glæder os til at snakke med dig!

Hey kan vi hjælpe?

Alle børn kan ringe til Børnetelefonen alle dage kl. 11-23 på 116111.

På Børnetelefonens hjemmeside er der masser af tips, gode råd, svar på spørgsmål og andre børn der fortæller.

Børn og unges trivsel- Projekt unik Herlev

Børn og Unges Trivsel -& Projekt UNIK hjælper unge nuværende og tidligere anbragte fra 15-30 år.

Vi tilbyder Gratis hjælp. Åben i Coronatiden fra kl. 10-15 kontakt 45803333

  • Gratis Psykolog hjælp onlinesession
  • Gratis Akut Psykologhjælp telefonrådgivning
  • Online Video hjælp til Mønsterbrud, online coaching med Unge Mentor via UNIK FB. Gruppen.

Unge kan ringe til os for at blive koblet på i Facebookgruppen.

Headspace Herlev

Gratis og anonym rådgivning til alle unge.

Har lukket for fysisk rådgivning i øjeblikket, men har udvidet vores åbningstider på chatten og telefon.

✓ Lokalt telefonnummer til headspace Herlev: 25 97 24 47 - Mandag og onsdag fra 12-18 telefonrådgivning

✓ Nationalt telefonnummer: 25 97 00 00 - Alle dage fra 12 – 18 telefonrådgivning✓ Chat: headspace.dk/chat – alle dage fra 12-18 rådgivning på chat

✓ SMS til headspace Herlev: Nummer 1403 husk altid at starte sms’en med: hs herlev

Herlev Kommune - Krisetelefon

Genvind kontrol over din situation, hvis du er i akut psykisk krise - ring 70265001Genvind kontrol over din situation, hvis du er i akut psykisk krise - ring 70265001✓ Er du fra Herlev Kommune, kan du ringe anonymt til kristetelefonen på 7026 5001

✓ Kristetelefonen er gratis tilbud til voksne borgere om anonym psykisk førstehjælp -døgnet rundt

✓ Krisetelefonen betjenes af rådgivere med social – eller sundhedsfaglig baggrund

✓ Du kan ringe til krisetelefonen, hvis du ikke kan håndtere den psykiske krise, du står i. Måske er du i krise på grund af en voldsom oplevelse, stress, sorg, sindslidelse, angst eller en anden svær udfordring i dit liv

✓ Du kan henvende dig anonymt og uden aftale på forhånd

Psykiatrifondens rådgivning & Chat

Telefon: 39 25 25 25 Træffetid: mandag-torsdag fra kl.10 til 22 og fredag til søndag fra kl. 10 til 18

Chatrådgivning: mandag og onsdag fra kl. 18 til 22 og hver tirsdag, torsdag og lørdag fra kl.12 til 16

ANGST FOR CORONA-Er du mere bekymret for tiden? Det er de fleste nok. Bange for at blive smittet, bange for at smitte andre, måske bange for at miste sit arbejde eller ked af at gå glip af vigtige begivenheder. Men nogle bliver mere bekymrede end andre. Det gælder naturligt de, der har et skrøbeligt helbred og mindre modstandskraft, men det gælder i høj grad også de, der i forvejen har det svært og måske lever med angst. Det mærker man hos Psykiatrifondens telefonrådgivning, hvor en del af opkaldene de senere dage har handlet om angst og bekymringer, der er tæt forbundet med coronavirus. Så brug chatten eller rådgivning.

Ældre Sagen- bliv eller få en telefonven

Under coronakrisen oplever mange at blive isoleret derhjemme. Familie og venner kan ikke længere komme på besøg. Men behovet for samvær er der stadig, og kontakten med omverdenen føles måske vigtigere end nogensinde. Du kan få eller blive telefonven gennem Ældretelefonen og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med. Læs mere og tilmeld dig  via nedenstående link. Eller ring på 8282 0300 mellem 9.00-15.00.

Gestus

Hjælp til indkøb & SamtalerHjælp til indkøb & Samtaler Kirsten Astafanos Kirke– og kulturmedarbejder Lindehøj kirke
Telefon: 5150 7323Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.onen

Danmark er lige nu helt ekstraordinært. Næsten alt er lukket ned og vi rådes til at have kontakt med så få som muligt, dette for at forhindre spredningen af Coronavirus. Det betyder vores hverdag ændres og det vi plejer at gøre, kan vi måske ikke gøre lige nu.

Hvis du er ældre, kronisk syg eller skal blive hjemme af anden årsag, tænker du måske på, hvordan du får købt din mælk, hentet medicin eller andet. Mange har familie tæt på eller en god nabo, der kan træde til. Hvis du ikke har det, kan du ringe til Gestus - kirkernes sociale arbejde i Herlev.

 

Rema1000 hjælper med indkøb

Har du mulighed for at tage en ekstra pose indkøb med på vejen, eller har du selv brug for hjælp til indkøb i disse Coronatider. Så læs mere om VIGO i Rema1000

 

Statens institut for Folkesundhed

Forskningsbaserede råd til bedre mental sundhed under coronakrisen Coronakrisen kan påvirke os mentalt og føre til ensomhed og symptomer på stress, depression og udbrændthed. Men der er imidlertid en del, man kan gøre for at styrke sin og sine nærmestes mentale sundhed under krisen. Se ugens tal

 

Nabogo

Nabogo APP og hjemmeside Er for dig som enten har brug for hjælp til indkøb eller dig som har mulighed for at hjælpe med indkøb. APP er pt. Gratis.

For personer med KOL og lungelidelser

I forbindelse med corona-epidemien tilbyder Lungeforeningen særlige råd, guides, inspiration og motionsøvelser til borgere med KOL og andre lungelidelser.

Det er også muligt at ringe til Lungeforeningen mandag-fredag kl. 10-15 på 35 25 71 76 .

Facebookside, Corona hjælp, Herlev og Omegn

Tanken med siden er at man kan tilbyde hinanden hjælp, men måske vigtigst af alt bede om hjælp til feks.Tanken med siden er at man kan tilbyde hinanden hjælp, men måske vigtigst af alt bede om hjælp til feks.

-Indkøb

-Hundeluftning

-Børnepasning

-Madlavning

- Transport

 

Psykologisk rådgivning

We.Care tilbyder gratis pyskologisk rådgivning via skrift og video til corona-ramte danskere. Ring på 60703335

Læs mere her

Rådgivningsteam

Parkinsonforeningen har et team med bl.a. fysioterapeut, sygeplejerske og psykolog, som yder telefonisk rådgivning. De har forskellige tefonnumre og træffetider, som du kan se på foreningens hjemmeside.

Du kan ringe til Parkinsonforeningen alle hverdage kl. 10-14 på 36 35 02 30.

Demenslinien

Demenslinien er åben alle hverdage kl. 9-15. Ring på 58 50 58 50.

På Alzheimerforeningens hjemmeside kan du også finde råd og vejledning om, hvordan man i forbindelse med corona skal forholde sig, hvis man er pårørende til en person med demens.

Gigtforeningens rådgivning

Gigtforeningen har et team med bl.a. ergoterapeut, fysioterapeut og socialrådgivere, som yder telefonisk rådgivning. De har forskellige tefonnumre og træffetider, som du kan se på foreningens hjemmeside.

Du kan ringe til foreningen mandag-torsdag kl. 9-16 og fredag kl. 11-15 på 39 77 80 80.

På Gigtforeningens hjemmeside kan du også finde mange gode øvelser, som du kan lave der hjemme.

Danmark synger sammen

Vær med til at bygge bro og bakke op om fælleskabet ved at synge fra vinduer, altaner og haver.

Danmark synger på DR1 og P2 hver dag kl. 9.05 og andre tidspunkter.

NEFOS, Landsorganisationen

NEFOS, Landsorganisationen - Netværket for selvmordsramte

NEFOS er åben i tiden 09.00-18.00 alle ugens dage. Du kan stadig få telefonisk rådgivende og støttende samtaler af NEFOS.
Tlf. 51 90 95 84 eller 6312 1226. 

Hjortespring idrætsforening

 Online daglig træningsinspiration: Yogainspireret- og gulvtræning

HSI poster dagligt træningsinspiration, primært fra Youtube, som man kan følge hvis man gerne vil få holdt sig i gang men ikke rigtigt har tid til at sætte sig ind i hvordan man skal strukturere det.

Det vil så vidt muligt blive postet om morgenen så man kan få det ind i sin hverdag på det tidspunkt der passer en bedst.

Kontakt:Thor Hvid-Olsen
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Følg med her på FB 

Aktiv Sundhed

COVID-19 HJEMMETRÆNING

Hvis du er syg eller hjemmegående kan du her finde inspiration til træning og bevægelse der kan udføres i hjemmet eller udendørs.

 

Herlev Kirke

Hjælp til indkøb p.g.a. Corona for isolerede ældre og svækkede personer.

I denne periode, skal vi p.g.a. Corona-virus passe ekstra godt på os selv, og dette gælder især ældre og svækkede personer. Herlev Kirke tilbyder derfor - i lighed med andre kirker - hjælp til indkøb og udbringning af nødvendige dagligvarer for disse.

Hjælpen kan gives ca. 1 gang om ugen efter behov.

Kontakt sognepræst Jens Kaltoft, tlf.: 44 94 00 52, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

eller sognemedhjælper Jette Krastins, tlf.: 44 94 04 32, mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Liria FK

  • Hjælp til indkøb ( indkøb for ældre og svage borgere)
    Tidsrum: 10-11
  • Støtte samtaler via tlf. ( kontakte og have samtaler, som evt. kan berolige el snak om noget som får deres tanker væk fra Covid-19. Tidsrum: hverdage fra 16-17

Liria FK:Mahi Hismani -  telefon 81 73 22 29  Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

HERLEV HOVEDGADE 172 | 2730 HERLEV | Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. | 61 51 54 05