Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/fcherlev/public_html/administrator/components/com_dpcalendar/libraries/dpcalendar/DPCalendar/Helper/DPCalendarHelper.php on line 1181
Historie - Frivilligcenter Herlev
Skip to main content

Historie

Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev har til huse i bygningen Marielyst, som er en af de få gamle bygninger i Herlev.

J. E. Pitzners gård

Navnet Marielyst er over 200 år gammelt. Den nuværende bygning var oprindelig en lystgård, ejet af bagermester J.E. Pitzner siden 1896.

I 1922 udstykkede J.E. Pitzner jordene til parceller, hvorefter hovedbygningen blev anvendt til hvile- og sygehjem.

Marielyst som Ungdommens hus

I 1945 købte Herlev kommune bygningen og indrettede et Ungdommens hus. Det skulle anvendes af foreninger i kommunen, hvis folketal var stærkt voksende. Alle foreninger i kommunen, upolitiske og politiske, børne- og ungdomsorganisationer, branceheforeninger, skakklub, frimærkeklub, sogneråd, mv. har holdt møder og sammenkomster i Marielyst, der er det første ungdomshus i Danmark. Dele af bygningen har fra 1970'erne og frem til 1991 været anvendt til børnehave.

Frivilligcenter Herlev - Kontaktstedet Marielyst

Fra 1991 indgik Kontaktstedet (i dag Frivilligcenter & Selvhjælp Herlev - Kontaktstedet), der er medlemsforeningen bag det nuværende frivilligcenter, en samarbejdsaftale med Herlev kommune, så kommunen stiller bygningen til rådighed for det frivillige sociale arbejde.


Frivilligcenter Herlev har, som et af de ældste frivilligcentre i landet, en bred vifte af aktiviteter og tilbud. Foruden individuel rådgivning og formidling af frivilligt, socialt arbejde opretter vi selvhjælpsgrupper og yder foreningsservice for de lokale foreninger i Herlev, herunder en række patientforeninger og sygdomsforeninger som f.eks. Diabetesforeningen, og vi huser stadig de gamle klubber: Herlev skakklub og Herlev frimærkeklub.