Log på

Log ind på din konto

Brugernavn *
Kodeord *
Husk mig

Om Os

Hvorfor frivillig? Janns historie

Jann er en helt almindelig familiefar i starten af fyrrene. Han har tre børn og et autoværksted - og så er han Natteravn. Cirka tre gange om måneden ifører Jann sig den genkendelige gule jakke og går sammen med to andre voksne rundt i byens gader for at hjælpe unge mennesker, som har brug for det.

hvorforfrivillig2-artikel

Som frivillig Natteravn er Jann en af de ansvarlige rollemodeller, der er med til at gøre det trygt for forældre at sende deres børn ud i det offentlige rum. Ifølge Jann er ideologien i arbejdet helt rigtig. En af hans egne børn skal snart konfirmeres, og derfor mener han, at han selv har et ansvar for at hjælpe de unge.

Der er også et vigtigt socialt aspekt i dét at være frivillig, og det har givet ham nogle bekendtskaber, han ellers aldrig ville have fået: ”De engagerede er mennesker fra alle sociale lag”, forklarer Jann og fortæller, at han møder alle, lige fra direktører til helt ”almindelige” mennesker.

I kraft af, at Jann har sin egen virksomhed, har han også mulighed for at bidrage til Natteravnene på en anden måde. Blandt andet donerer han forskellige produkter såsom bolsjer eller andet, som de deler ud til de unge. Derudover giver han sin støtte til organisationens arbejde i form af øvrige sponsorater.

Det skal ikke være det samme som at gå på arbejde. Her er det dejligt bare at skulle høre efter, hvad de andre siger.

Til gengæld for sit engagement forlanger Jann, at der er styr på tingene – og det er der! Jann kan booke sine ture pr mail og får automatisk en besked to dage før, han skal ud og gå. Han har også frabedt sig ansvaret som turleder, da han mener, at han har ledelse og ansvar nok i fuldtidsjobbet som chef. Som frivillig nyder han i stedet, at der er andre, der fortæller ham, hvad han skal gøre. ”Det skal ikke være det samme som at gå på arbejde. Her er det dejligt bare at skulle høre efter, hvad de andre siger”, fortæller Jann.

Når Jann kommer hjem og lægger hovedet på puden efter en aften med de andre Natteravne, har han en god fornemmelse i kroppen. ”Det giver en tilfredsstillelse, og det er det hele værd, når man får en taknemmelig besked fra en mor til en lidt for fuld pige, man lige har hjulpet hjem” forklarer Jann.

...det skal være nemt at blive frivillig!
Det skal være nemt at finde det frivillige job, man brænder for. Derfor hjælper frivilligcentrene mennesker, der ønsker at engagere sig, med at finde det rette frivilligjob for dem.